Mediaisosen tehtävät

0 Comment

Mediaisosen tehtävät

Mediaisosen tehtäviin voi kuulua mm. valokuvien ottamista, bloggaamista, vloggaamista, striimausta, lehtijutun kirjoittamista, videokuvausta ja editointia ja näiden tuotosten julkaisua sosiaalisen median tilien avulla.

Miettikää yhdessä mediaisosten ja työntekijöiden kanssa mikä on toimintanne tavoite, millaisia postauksia/kuvia julkaistaan ja kenelle viestitään (leiriläiset, kaverit, kummit, vanhemmat), Sopikaa mitkä ovat mediaisosen tehtävät ja keskustelkaa yhdessä mitä ja miten sosiaalisen median tilejä käytetään. Jos tilejä ei ole seurakunnalla valmiina, niin luokaa ne yhdessä, niitä ei kannata tehdä yksin omin luvin. Sopikaa myös työvälineistä, käytätkö omaa älylaitettasi vai antaako seurakunnan työmuoto sinulle lainaan kameran/tabletin.

Jos mediaisosen tehtäviin kuuluu bloggaaminen, vloggaaminen tai kuvien valitseminen, niin siihen kannattaa varata kunnolla aikaa. Leirejä ajatellen sovi työntekijän kanssa selkeä aika, jolloin mediaisonen hoitaa tehtäväänsä esim. esim. ei omaa ryhmää tai suunnittelua vähemmän.

Mediaisosena kannattaa suunnitella etukäteen, missä erityisesti otat kuvia tai videoit. Tarkista esim. leirin päiväohjelma. Mieti, millaisia asioita kannattaa tallentaa, jotka kiinnostaa muitakin myös ryhmän ulkopuolisia.

Tarkista työntekijältä kenen kuvia ei saa julkaista, joten heitä ei myöskään kannata kuvata. Julkaise vain sellaisia kuvia, joita voisit itsestäsi julkaista. Muistathan, että leirillä kunkin oma huone ja sauna+uinti tilanteet on hyvä rauhoittaa kameran linssin ulkopuolelle.

Kun valokuvaat, mene rohkeasti tilanteisiin mukaan. Ota valokuvia tasapuolisesti erilaisista ryhmistä ja tilanteista, älä kuvaa vain tuttua ja turvallista (esim. omia kavereita). Omaa jännitystä kuvan oton suhteen voi vähentää tekemällä kuvauksesta itselleen roolin. Olet valokuvaaja, kun olet mediaisosen tehtävissä. Kuvissa kannattaa vaihtaa rytmiä. Muista erilaiset kuvakulmat ja lähelle hakeutuminen tilanteisiin. Yleiskuvat ja taidekuvatkin ovat tarpeen, mutta jos kaikki kuvat ovat sellaisia, homma tylsistyy.

Kun videoit, huolehdi, että valoa riittää ja ääni kuuluu. Videopätkän ei kannata olla kovin pitkä. Julkaistavissa videoissa ei kannata paljastaa koko iltaohjelmien sketsivalikoimaa, että seuraavillakin ryhmillä on hauskaa.

Bloggaamisen osalta kannattaa miettiä ennen esim. leiriä, että mitkä teemat otat kullekin päivälle. Bloggauksesta ei kannata tehdä kaiken kattavaa, koska sitä ei jaksa lukea. Hyviä teemoja voisi olla mm. maanantaina mitä otit leirille mukaan, tiistaina iltaohjelma, keskiviikkona hartausjutut, torstaina teematuokiot.

Iloa mediaison tehtävään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *