Mistä mediaisosuudessa on kysymys-orientaatioharjoitus

0 Comment

Tämä harjoitus on tarkoitettu leirin/päivän aloitukseen, jossa työstetään sitä mistä mediaisosuudessa on kysymys. 

Tarvikkeet: tusseja, iso julistepohja tai rullapaperia, dataprojektori/televisio ja äänentoisto, tietokone.

Ennakkotehtävänä jokainen on tehnyt itsestään instagram-videon (n. 15 sekuntia). Nämä näytetään leirillä sopivissa paloissa.  Hashtag voi olla esim. #mediaiso

Harjoituksen kulku

Katsotaan puolet esittelyvideoista.

Kokoonnutaan istumaan paperin ympärille. Pyydetään vapaaehtoinen nuori, jonka ääriviivat piirretään paperiin. Jaa jokaiselle kynä. Paperille tuunataan yhdessä mediaisonen. Mediaisonen voi toimia seurakunnan leireillä tai kerhoissa sosiaalisen median vastaavana. Millaisia tehtäviä tai tietoja tai taitoja tai ominaisuuksia mediaisonen voisi tarvita? Jokainen saa kirjoittaa useamman MEDIAISOSEN SISÄÄN.

Luetaan kaikki ääneen, siten, että poimi sieltä jonkun muun sana tai lause. Nuorten kirjoitusten pohjalta tuodaan esiin mediaisosen tehtäviä leirillä ja kerhossa. Näkökulmana kannattaa tuoda esiin myös pyhät, hartaudelliset elementit.

Tämän jälkeen, voi kysyä ryhmältä, että onko jotain mitä vielä haluaisitte lisätä hahmon sisään.

Jokainen osallistuja valitsee mielestään tärkeimmän mediaisosen tehtävän, taidon tai ominaisuuden, jonka itse tarvitsisi/haluaisi oppia tällä leirillä. Kirjoita se tyypin ulkopuolelle. Pidä tämän leirin ajan mielessäsi tämä tavoite ja tee siitä näkökulmasta kysymyksiä pajan ohjaajilta.

Ohjaaja kokoaa ja sanoittaa mm. tämä mediaisonen jonka teimme ei ole kukaan, eikä voi olla kukaan leirin jälkeen. Mediaisosen taidot karttuvat vain kokemuksen ja tekemisen kautta, yrityksen ja erehdyksen kautta. Yhdessä ja yksin toimien.

Laittakaa kuva sellaiselle paikalla, että sitä voi ohimennen vilkuilla tai täydentää.

Näytä loput instagram videot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *